naar top

Damse restaurants scoren in Gault&Millau

Tijdens de presentatie van de 23e Gault&Millau waren ook enkele Damse restaurants bij de sterkhouders, waaronder ook een nieuwe naam. Twee restaurants doen het beter als vorig jaar. Het stadsbestuur is trots op het culinaire talent in de stad.
De jaarlijkse culinaire gids Gault&Millau werd maandag voorgesteld. In die gids hielden vier Damse restaurants hun plaats vast. Zo blijven de Zuidkant & de Siphon vaste waarden met respectievelijk 15 en 13 punten op 20. Mout verbetert zijn score, met 14 op 20. Ook De Damse Poort scoort beter dan vorig jaar, met 13 op 20. Bovendien komt restaurant Arrom Thai nieuw binnen in de gids met een score van 12,5 op 20.
“Onze restaurants zijn opnieuw bekroond voor de uitmuntende culinaire creaties die hier ontstaan”, vertelt schepen van Toerisme, Filip Babylon. “Damme staat al langer bekend als een plaats waar er goed en kwalitatief te tafelen valt. Een bekroning in de gids maakt ons als stadsbestuur trots op wat vele getalenteerde chefs hier presteren.”
Ook burgemeester Joachim Coens is tevreden: “Ik wil elk restaurant persoonlijk feliciteren met hun score. Damme blijft een stad waar traditie en creativiteit elkaar ontmoeten – ook in de keuken. De chefs schrijven mee aan het verhaal van onze stad, met smaken die blijven hangen. Dat is een belangrijke pijler die we willen uitdragen als Cittaslowstad.”  
Gepubliceerd op donderdag 06 november 2025