Ruilboetiek

In de ruilboetiek, kan je terecht voor het recycleren van kindergerief van 0 tot 16 jaar door middel van ruilen.

De initiatiefnemers Ingrid Defraeye, Vera Defoor en Ludwine Snauwaert werken voor het project samen met Oranje Sijsele en het Sociaal Huis. De Ruilboetiek wordt gesteund door het Huis van het Kind, OCMW Damme en Stad Damme.

Voor wie

Alle gezinnen uit de ruime Damse regio die op zoek zijn naar mooie, leuke, goedkope spulletjes voor de kinderen, en daarmee wil meehelpen aan ‘consuminderen’

Welk kindergerief kan u recycleren en/of ruilen

WEL

alle kledij tussen 0 en 16 jaar, maar ook schoenen, sportgerief, bedgerief,  babybenodigdheden, klein speelgoed, kinderfietsjes, kinder- en jeugdboeken…

NIET

géén kleding voor volwassenen, groot speelgoed, grote fietsen, bedjes, buggy’s, parken…

Hoe gerief binnen brengen

  • van eind maart tot eind september: enkel zomergerief (max. 40 stuks)
  • van eind september tot en eind maart: enkel wintergerief (max. 40 stuks)
  • Alle gerief moet net gewassen en intact zijn. Vuil of stuk gerief moet terug worden meegenomen. De medewerkers van De Ruilboetiek bepalen wat volledig in orde is om geruild te worden en waarvoor stempels worden gegeven.

Hoe gerief meenemen

Omdat we milieubewust willen werken zouden we het op prijs stellen als u zelf een draagtas wil voorzien om het gerief mee te nemen. U neemt maximum 40 stuks mee, met een beperking voor sommige stukken zoals verkleedkledij, spellen & puzzels, schoenen & laarzen. Dit aantal wijzigt volgens voorraad. De medewerkers vertellen u ter plaatse wat mogelijk is. 

Sociale media

Volg De Ruilboetiek op Facebook en Instagram.

ruilboetiek

Openingsuren & contact

Ruilboetiek

adres
Dorpsstraat 1228340 Sijsele (Damme)
Tel.
0471 52 44 02

Deel deze pagina