Plaatsen voorwerpen bij een handelspand

Wat?

Handelaars die verkoopautomaten, reclameborden, sandwichborden, folderhouders, vlaggenstaanders, fietsenstallingen en verfraaiingen met een permanent karakter bij een handelspand - op het openbaar domein - willen plaatsen, moeten hiervoor toelating vragen bij het stadsbestuur.

Verkoopautomaat: Een toestel dat door het invoeren van een betaalmiddel een zekere hoeveelheid van een artikel aflevert.

Verfraaiingen bij een handelspand: Verfraaien van een handelszaak (bv. bloembakken, decoraties, etc.) en dat met een permanent karakter.

Voor wie?

Alle handelaars, zelfstandigen of andere personen die het voetpad of andere plaatsen op het openbaar domein willen gebruiken voor het uitstallen van voorwerpen bij een handelspand (zoals automaten, fietsenstalling, ...), als de inname niet onder de wet op de ambulante handel valt.

Retributie

Vanaf 1 april 2020 moet een retributie betaald worden om voorwerpen bij een handelspand te plaatsen. Fietsenstallingen waar geen reclame is op aangebracht, zijn vrijgesteld van retributie.

Afhandeling

U ontvangt na het indienen van uw aanvraag een e-mail met het ontvangstbewijs.
Na behandeling door de betrokken diensten, ontvangt u ook de beslissing per e-mail.

Hulp nodig?

Bij de Dienst ICT & GIS kunt u terecht met al uw vragen. Wij helpen u ook graag bij het invullen van het aanvraagformulier.

E-loket

Openingsuren & contact

ICT & GIS

adres
Vissersstraat 2A8340 Moerkerke (Damme)
Tel.
050 28 87 30

Deel deze pagina