Digipunten

Heb je vragen over het gebruik van smartphone, computer of tablet? Dan kan het 'Digipunt' voor jou een oplossing zijn. Het is een plek waar je hulp vindt of kan leren werken met digitale toestellen zoals een smartphone of tablet en waar je kan oefenen.

Niet iedereen weet hoe computers, telefoons en ander digitale middelen werken. Daardoor ontstaat de zogenaamde ‘digitale kloof’. Om iedereen in Vlaanderen te helpen zich zelfredzaam te maken, worden Digipunten (of -banken) opgericht. Iedereen die met vragen zit over de digitale wereld, is er welkom: dus zowel jongeren als ouderen, gediplomeerden als ongeschoolden. Het zijn trouwens niet alleen de mensen die geboren zijn voor de komst van de computer die moeilijkheden ervaren. De digitale evolutie is voor velen een uitdaging. En wie niet mee kan, wordt kwetsbaar. In 2021 beschikte amper iets meer dan de helft van de Vlamingen tussen 16 en 74 jaar over voldoende digitale vaardigheden.

Een digipunt biedt in hoofdzaak 3 dingen aan:

1. Opleidingen

Het Digipunt biedt basisopleidingen aan voor het gebruik van een laptop of smartphone. Tijdens deze momenten leer je iets opzoeken op het internet, een ticket voor de bus of een concert bestellen, de digitale toegangsleutel Itsme gebruiken of online bankieren.

2. Helpdesk (hulp & begeleiding)

Een vrijwilliger, ook digihelper genoemd, komt op vaste tijdstippen naar het Digipunt om je hulp en begeleiding aan te bieden. Je kunt bij de digihelper ook terecht met vragen over je eigen toestel.

3. Uitleendienst

Wie geen computer of tablet heeft, kan in de toekomst voor 3 maanden een toestel ontlenen om te oefenen.

Digihelpers gezocht

Om onze dienstverlening nog beter te kunnen garanderen zijn wij op zoek naar extra digihelpers. Kent de smartphone, computer, tablet, apps... voor jou geen geheimen? En is
advies geven iets dat op jouw lijf geschreven staat?
Contacteer ons en we bekijken samen wat de mogelijkheden zijn binnen onze dienstverlening. Elke digihelper ontvangt een kilometervergoeding voor auto of fiets.

Bekijk hier de vacature

Illustratie Digipunt

Openingsuren & contact

Digipunt Bibliotheek Sijsele

adres
Eikelberg 18340 Damme
Tel.
050 37 09 40

Digipunt Sociaal Huis

adres
Brouwerijstraat 48340 Damme
Tel.
050 67 28 40

Deel deze pagina