naar top

Ken je de gele doos al? Zet ze in je frigo!

Ze ziet eruit als een gewone brooddoos, maar de gele doos bevat belangrijke medische informatie waardoor je in een noodsituatie belangrijke tijd kan winnen.

Sinds het najaar van 2022 bestaat de gele doos in Damme. In die gele doos zitten de belangrijkste documenten die in geval van nood van pas kunnen komen.

De fiches in de gele doos vermelden de persoonlijke gegevens van de bewoner en de telefoonnummers van contactpersonen in geval van nood. Daarnaast bevat ze ook de belangrijkste zorgplanning voor bestaande aandoeningen en andere info zoals een medicatieschema. Hulpverleners kunnen je aan de hand van deze informatie sneller helpen. Tot slot kan je er ook een vermissingsfiche in bewaren.

Apotheek

Mensen met een zorgnood en mantelzorgers kunnen de gele doos gratis afhalen bij de drie Damse apothekers en in het Sociaal Huis.

Hoe moet ik de doos bewaren?

De gele doos bewaar je in de frigo. Met een sticker aan de binnenkant van je voordeur weten hulpverleners dat je een gele doos hebt.

Zij weten dan dat jouw medische gegevens in de koelkast zitten. Op die manier wint iedereen tijd in nood.

De gele doos is een initiatief van Stad Damme in samenwerking met de andere steden en gemeenten van Eerstelijnszone Oostkust. Maar ook de apothekers, huisartsen, politie, brandweer, ziekenhuizen, thuisverzorgers en andere hulpverleners kennen de doos.

Meer info

Gepubliceerd op maandag 29 april 2024
Campagnebeeld

Openingsuren & contact

Sociaal Huis

adres
Brouwerijstraat 48340 Sijsele (Damme)
Tel.
050 67 28 40

Lees meer artikels over

Nieuwsoverzicht

Deel deze pagina