Gele doos

De Gele doos bevat alle belangrijke medische en persoonlijke gegevens voor hulpverleners en wordt bewaard in de koelkast. In Damme kunnen mensen met een zorgnood en hun mantelzorgers gratis een Gele doos aanvragen.

Wat is een Gele doos?

Een Gele doos ziet er uit als een kleine boterhamdoos. Bewaar ze in de koelkast zodat ze makkelijk vindbaar is als u in nood bent. De gele doos bevat belangrijke (medische) gegevens:

 • Fiche met noodcontacten en medische gegevens: de fiche bevat de persoonlijke gegevens, de personen die moeten worden gecontacteerd in geval van nood, de afspraken over de zorgplanning (wilsbeschikking) en de bestaande aandoeningen. Voor ambulanciers en andere dringende hulp kan dat het verschil maken.
 • Vermissingsfiche: deze fiche bevat alle belangrijke informatie voor de politie in geval van vermissing of verdwijning. Een aantal velden op de fiche moeten op voorhand ingevuld worden. De rode kaders zijn enkel bedoeld bij vermissing.
 • Sticker: deze sticker kleeft u op de binnenkant van de voordeur. Zo weten zorgverleners dat er een Gele doos in de koelkast staat.

De Gele doos is dus geen bewaardoos voor medicatie. Hij kan wel het wel het medicatieschema bevatten. Vraag ernaar bij uw thuisapotheker.

Voor wie is de Gele doos?

De Gele doos is bedoeld voor personen met een zorgnood zoals personen met een handicap, mensen met een chronische ziekte, senioren en andere kwetsbare personen.

Waar?

Bij de Damse apothekers en het Sociaal Huis vanaf 1 december 2022

Sijsele

 • Apotheek Coopman, Stationsstraat 101, Sijsele
 • Apotheek Leenesonne, Dorpsstraat 106, Sijsele - website
 • Sociaal Huis: Brouwerijstraat 4, Sijsele - website

Moerkerke

 • Apotheek Rogge, Moerkerkebrug 1, Moerkerke - website

Hoe werkt de Gele doos in de praktijk?

 1. Ga naar de apotheker of het Sociaal Huis voor uw Gele doos.
 2. Vul de twee fiches in die u in de doos vindt.
 3. Stop er eventueel uw medicatieschema in.
 4. Kleef de meegeleverde sticker op de binnenkant van de voordeur.
 5. Zorg dat u fiches actueel blijven. Wilt u de gegevens bijwerken?
  • Download de blanco fiche noodcontacten & medische gegevens en eventueel de vermissingsfiche en vul de gegevens opnieuw in.
  • Vraag een actueel medicatieschema aan uw huisapotheker     

Partners

Het project rond de gele dozen is een samenwerking tussen Stad Damme, OCMW Damme, de Eerstelijnszone en de lokale apothekers, huisartsen, thuiszorgdiensten, Politiezone Damme/Knokke-Heist, Hulpverleningszone 1 West-Vlaanderen, de Damse stedelijke seniorenadviesraad en de seniorenverenigingen.

Illustraite gele doos in de koelkast

Openingsuren & contact

Lokaal dientencentrum De Brouwerij

adres
Brouwerijstraat 28340 Sijsele
Tel.
050 67 28 43

Deel deze pagina